Mange skole og barnehagebesøk før påske


Det nærmer seg påske - også i barnehager og skoler. Det merker vi i kirken!

Det er viktig å formidle at både barnehager og skoler i Lunner har et aktivt forhold til påskehistorien - og kirken.

Trosopplærerne i menigheten vår har følgende timeplan nå før påske:

  • Torsdag 9.mars: skolebesøk 4.trinn Harestua skole (Bibelen)
  • Fredag 10.mars: skolebesøk 3.trinn Harestua skole
  • Torsdag 16.mars: kirkebesøk 5.trinn Grua skole
  • Torsdag 23.mars: kirkebesøk 5.trinn (gruppe 2) Grua skole
  • Uke 13: Kirkebesøk 5.trinn Harestua skole
  • Mandag 27.mars: Besøk Gamleskolen barnehage
  • Tirsdag 28.mars: Skolebesøk 3.trinn Grua skole
  • Onsdag 29.mars: Besøk i Kalvsjø barnehage
  • Torsdag 30.mars: Besøk Grua barnehage

Tema er PÅSKE.

Vi synger, forteller og dramatiserer påskehistorien.

Hvis du er interessert, kan du vedlagt finne bl.a. et «Allemannsdrama» som vi bruker i formidlingen av den kristne påsken.

Fortelleren: (det kan være flere): Bibelen forteller:

En gang for mange, mange, mange år siden (lukker og åpner begge hendene mange ganger med sprikende fingre) var det samlet masse folk i en by som heter Jerusalem ( JE – RU – SA- LEM – gjentas) for å feire PÅSKE (P – Å – S- K – E – på fingrene). Det er PALMEsøndag (vaie med palmegrener)

Plutselig var hele byen i bevegelse. En ung mann kom ridende inn i byen sittende på et esel (lage esellyd – «I A!»). Masse mennesker løp bort til palmetrærne i nærheten, kappet av palmegrener og begynte å rope: «HOSIANNA! HOSIANNA! HOSIANNA!», og kastet palmegrenene foran eselet. Noen la kappene på veien foran eselet. Alle tenkte at nå kommer KONGEN (tegner krone med en spiss i lufta, over hodet). Det stod nemlig skrevet i deres bibel at den store kongen som ble kalt Messias skulle komme som en fattig mann, ridende på et esel. Og denne mannen var ingen hvemsomhelst – det var selveste JESUS (gjøre tegnspråkbevegelsen for JESUS – peke inn i hver hånd)) – mannen som alle snakket om og som hadde gjort så mye godt i hele landet i 3 år (vise  OG SI: EN, TO, TRE!)

Men Jesus (BEVEGELSENE) var ikke en slik konge (tegner krone med en spiss i lufta, over hodet). Han var ikke kommet for å HERSKE (vise knyttede hender) – men TJENE (vise åpne hender)

4 dager senere (TELLE og vise: EN, TO, TRE, FIRE) hadde Jesus samlet alle sine 12 venner. Da fyller han et vaskevannsfat og begynner å vaske føttene deres. Så sier han til vennene sine: «Slik som JEG (peke mot seg selv) har gjort mot dere (peke på de andre) skal dere gjøre mot hverandre (lage en sirkelbevegelse som inkluderer ALLE). Elsk hverandre slik som jeg har elsket dere!» (tegne hjerte i lufta). Denne dagen kaller vi SKJÆRtorsdag som betyr «Den rene torsdagen» (vaske hendene)

Men lederne i byen var sinte på Jesus. (være sint: «GRRRR!»). De likte ikke at han sa han var sønn av Gud (vise med tegnspråkbevegelse ( speiderhilsen, ned med hånda og så en finger opp i lufta)). De tok ham til fange (hendene bak ryggen) og hengte ham på et kors (hendene ut til siden, hodet ned). Så la de ham i en grav (holde hendene sammen og legge dem under hodet, lukke øynene).

Tre dager senere (EN, TO, TRE ) kom det et voldsomt jordskjelv (vi fryser av SKREKK!) steinen foran graven ble slengt til side og graven var tom (vise med åpne hender – overrasket). Jesus var ikke lenger i graven. Kvinnene som var kommet til graven for å stelle kroppen til Jesus, snudde seg rundt (vi snur oss helt rundt). Der sto Jesus og rakte hendene ut mot dem (rekker ut hender) og sa: «FRED VÆRE MED DERE!».Da sa Jesus (vise): «Jeg er ikke død lenger. Jeg LEVER (vi løfter hendene og rister på dem) DET ER PÅSKE!

P – Å – S – K – E (vi sier det sammen – vise fingrene med bokstavene på) Påske!!!!

PALMESØNDAG, SKJÆRTORSDAG, LAAAANGFREDAG, PÅSKEDAG (4 ganger sterkere og sterkere)

P – Å – S- K – E   påske, (svakere og svakere – og så helst til slutt: P Å S K E !!!!!

 

Tilbake