Ukraina-marked med trøkk – og mening!


Barnegospel arrangerte marked til inntekt for ukrainske flyktinger. 

 

Tirsdag kveld formelig boblet det av liv på Heimly, Lunner. Lunner barnegospel hadde invitert til marked og minikonsert der inntektene i sin helhet skulle gå til Kirkens Nødhjelps arbeid i Ukraina.

Hvor mange var innom? Det er faktisk umulig å si ettersom folk kom og gikk i en «endeløs» strøm, men etter inntektene å dømme så må det sikkert ha vært nærmere 150 personer.

Til sammen innbrakte markedet over 20 000 kroner; et helt fantastisk resultat som langt overgikk våre forventninger.

Vi fikk et lynkjapt intervju med dirigenten til Lunner barnegospel, Ida Benoni, før hun hastet videre til neste markedspost.

Ida Benoni, dirigent og gledesspreder.

- Hvordan kom du på tanken om et slikt marked, Ida?

Ukraina er jo noe som de fleste er opptatt av nå om dagen, og jeg så at en annen menighet hadde tenkt tanken om å arrangere en type tombola til inntekt for barn i Ukraina. Så slo det meg at det kunne kanskje Lunner barnegospel gjøre også. Jeg luftet ideen på Lunner kirkekontor der jeg jobber, og alle tente på ideen. Etter en kreativ ideutveksling snudde vi oss rundt i en fart sammen med Lunner barnegospel og deres foreldre – og så dro vi i gang med dette markedet etter en drøy ukes planlegging.

- Hvilke forventninger hadde du?

Jeg håpet at det ville være en lavterskelaktivitet som kunne samle mange – og gi et godt innsamlingsresultat. Men jeg må jo si at jeg ikke hadde noen anelse at det skulle slå slik an og bli det det ble. Det var viktig for oss i koret at alle skulle bidra – også barna. Så her er det blitt bl.a. et eget bruktmarked med leker som ungene har tatt med seg hjemmefra. I tillegg til at koret bidrar med egen konsert. Så må jeg bare si at det er utrolig gøy å se så mange forskjellige folk i alle generasjoner samla for en felles sak; at dette er noe vi står SAMMEN om!

Og bare se hvordan det myldrer, kommer det entusiastisk fra Ida

Her er det bruktmarked, gammeldags tombola, formingsverksted, en eldgammel Donald Duck – maskin, ballkast på blink, anledning til å få sitt eget pannebånd MED vinyltrykk av navnet ditt, en «levende» godteriautomat, kiosk m.m.

Poenget her er at «alle» bidrar til noe som er både gøy og meningsfullt.

Men det er viktig å si, understreker Ida, at dette hadde ikke gått uten en fabelaktig flott foreldregruppe i barnegospel OG de supre barna i koret, selvfølgelig, og alle andre som bidrar her både med praktisk og økonomisk hjelp.

Avslutter en smilende kordirigent før hun blir avbrutt av et barn som må ha hjelp til å finne hvor hun kan få lakket neglene…

Tilbake